Nyttigt Chokladbolls-Jordnötssmör

Innan vi börjar… Tänk dig chokladbollar + jordnötssmör. Vilken drömtanke, right?!
Vill du äta mer hälsosamt? Kanske få in mer nyttiga fetter eller öka proteinintaget? Gillar du nötter? Tycker du om såser och krämer, som tex Nutella eller nötsmör? Älskar du choklad?

Då kommer du avguda detta CHOKLADBOLLS-JORDNÖTSSMÖR!

Tänk dig salta jordnötter, mörk choklad, lent som omfamnar i munnen, krispiga bitar av jordnöt och en lätt söt touch på det. Smaken sedan… Som Delicatobollar, fast rikare choklad.
Visst låter det väl lockande? Lägg till att det är både hälsosamt och superenkelt med! Just som ovan nämnt, här finns massvis av nyttiga fetter och sedan berikat med protein.
Denna är galet god att toppa gröten med, ringla över kvarg eller ha som här ha till frukt. Min favorit just nu är att antingen att mosa ihop med bananer och ha till kvarg, ringla över proteinpannkakor eller – det bästa – smeta på massvis på iskalla frukter och bär! Päron, äpple, sharon eller färska jordgubbar m.m. Jag ljuger inte när jag säger att min första sats med denna tog slut på en dag. Över 3 dl nötsmör och alla kalorier det innebär… Det var inte ens svårt, snarare svårt att sluta. I kid you not. Detta nötsmör… Obeskrivligt gott! 

 

 

CHOCOLATE MOCHA COCONUT PEANUT BUTTER

 

Till ca 360-370g nötsmör: 
250g jordnötter, naturella (ca 3.5 dl)
1 skopa vaniljprotein*
30g kakaonibs (0.5 dl)
30g kakao (0.75 dl)
25g kokosolja (2 msk)
nypa vaniljpulver
större nypa havssalt

 

 

Hur du gör:
Släng ner 3/4 av jordnötterna i en tålig mixer och kör runt tills fettet börjat rinna ut, så det blir som en massa. Häll sedan i allt utom kakaonibs och de sista jordnötterna. Kör detta tills det blir en fin massa, ett nötsmör helt enkelt.
Ha till sist i nibs och nötterna och kör tills allt blandats samman och du fått önskad konsistens/ ”crunchighet”.
Förvara i en ren glasburk i kylskåpet. Håller där ca 14 dagar. Ät och NJUT!

* Fitnessguru One Whey Isolate användes här, då den har så ”ren” smak

Per 100g:
569 kcal
18% – 27g protein
70% – 47g fett
11% – 17g kolhydrater

TIPS! Du kan göra detta veganskt och paleolitiskt genom att ta bort proteinpulvret. Gör du det så kan du även ta bort oljan, som mest är där för att proteinet suger upp all vätska och annars gör smöret torrt och pulvrigt. Bort med pulvret och det kommer ändå vara oljigt lent och slätt fint som ”vanliga” nötsmör är. Tänk dock på att då ändras näringsvärdet och smaken mycket!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 2 =