Energidrycker för fettförbränning och träning

I dag finns det otroligt många energidrycker och varierande fettförbrännare. En del kosttillskott är till och med kombinerade!

 

Det finns flera anledningar till att bunkra upp med energidrycker – i alla fall om du ägnar mycket åt träning och behöver piggna till emellanåt. Majoriteten av energidryckerna på marknaden innehåller två gemensamma nämnare, nämligen koffein och taurin.

Koffein är kanske som bekant en stimulantia som används runt om i världen för att bland annat förbättra fokus och för att höja prestationsnivån. Taurin i sin tur är en aminosyra som bidrar till att muskelpumpen känns av mer. Med andra ord är det värt att dricka en energidryck innan du ger dig av till gymmet för att öka motivationen och riva av ett grymt träningspass.

Två populära energidrycker bland idrottare

En del tycker förmodligen att ”energidryck” har en dålig klang – särskilt i träningssammanhang då många direkt tänker på de sämre alternativen. Men numera finns det bättre produkter på marknaden och två av de kanske mest köpta är Celsius och NOCCO BCAA. Här går vi igenom vad de olika energidryckerna har för egenskaper och hur dryckerna kan bidra till att din träning förbättras ytterligare.

Sportdrycken Celsius

En dryck som har seglat upp bland favoriterna i Sverige är sportdrycken Celsius som lanserades år 2009. Det här är en naturlig energidryck som bland annat bidrar till att stimulera kroppen och ge aktiva människor hälsosam energi när det behövs. Celsius är lika lämpligt under ett intensivt pass på gymmet liksom under en tuff och lång arbetsdag. Ibland behöver vi fokusera och med energin från Celsius blir det lite lättare.

En av anledningarna till att så många väljer Celsius före någonting annat är de goda smakerna samt att det ger en kick med ny energi när du verkligen är i behov av det. Det finns flera verksamma ingredienser med goda egenskaper i drycken så som antioxidanter, guarana och koffein. Dessutom är den här sportdrycken sockerfri då tillverkaren har valt att enbart smaksätta Celsius med naturliga smak- och färgämnen. Den här drycken innehåller knappt några kalorier och kan därför även kallas för dietdryck. Du kan som sagt välja mellan flera olika smaker – med eller utan kolsyra.

Välgörande ingredienser i Celsius

  • Koffein och guarana – Bidrar med ny energi till kroppen. I Celsius finns frön från klängväxten guarana som är än mer effektiv än dess rot.
  • Grönt te och ingefära – Dessa ingredienser reglerar blodsockret vilket i sin tur är en förutsättning för en effektiv fettförbränning.
  • Vitamin B och C – Piggar upp och minskar tröttheten samt är positivt för immunsystemet.

 

Energidrycken NOCCO BCAA

En annan energidryck som är väldigt populär bland svenskar som tränar är NOCCO BCAA som står för No Carbs Company. Den här sportdrycken passar utmärkt både före och efter träningspasset och liksom Celsius finns det flera olika goda smaker med och utan kolsyra. NOCCO BCAA är faktiskt utvecklad i Sverige och lanserades år 2014 – men numera säljs NOCCO runt om i världen.  Även NOCCO BCAA är ett ypperligt val för hälsomedvetna personer då drycken inte innehåller kalorier från varken fett eller kolhydrater.  Med innehåll av bland annat koffein får du en kick med ny energi med varje klunk NOCCO BCAA

Notera att det finns NOCCO utan koffein också. Väljer du den blåa burken är aminosyran L-karnitin adderad till innehållet som bidrar till en ökad fettförbränning! NOCCO BCAA är dessutom sockerfri.

Välgörande ingredienser i NOCCO BCAA

  • Grönt te med EGCG – Grönt te är inte sällan associerat med hälsa och det har bland annat att göra med dess antioxidanter. Cellerna behöver antioxidanter för att skydda kroppen mot fria radikaler.
  • Vitaminer – Drycken innehåller sex olika vitaminer. Däribland vitamin D och flera B-vitaminer.
  • Aminosyror – Som namnet antyder är NOCCO en dryck som innehåller BCAA, alltså aminosyror som bidrar till att du presterar bättre. BCAA är grenade aminosyror som är livsnödvändiga och bland annat hjälper till i processen som sker i samband med musklernas tillväxt.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =