kvarg, kvargost, proteinrik, cheese, protein cheese, protein recipe, proteinrecept, low carb, quark, deffa, diet recipes,

Kvargost (Protein Cheese)

Ångest för att du måste skippa osten i kosten pga det höga fettinnehållet och kalorivärdet? Say no more, för lösningen finns här – Kvargost!

 

”Ost är såå fett och sååå kaloririkt!” Ost så som i hyvelost ligger väl på kring 25-30% fett och 350-400 kcal, så ja, den osten är det. Sedan finns ju Maria-ost som smakar typ fetaost eller färskost och påminner om getost / mozzarella i konsistens. Denna Maria-ost består av mest bara protein med och under hälften av hyvelostens kcal. Godare, nyttigare, mindre kcal och mättar betydligt mer. Hur bra?!

Helt ärligt är detta så enkelt att jag kan se framför mig hur ni läser detta och säger rakt ut  ”är hon seriös?”
Det roliga är att jag kom detta när jag tappade kvarg på ett papper en gång…

Hur äter man kvargost?

SOM DU VILL!  Rakt uppochner, som topping likt på bilden ovan, på mackan, dom dipp till grönsaker, istället för färskost, som sås till maten om du vill ha mer protein eller mindre fett. .. Precis som du vill!

På bilden hade jag den till sötpoatis med massa kryddor och blandade ihop allt. Supergott! Ihop med soltorkad tomat, vitlök, lite olivolja och färska kryddor blir detta en dröm i munnen. Passar perfekt som det är eller till ex. kyckling.

 

Kvargost:

Kvarg
valfritt: smaksättare

 

Tillagning:
Bestäm hur mycket kvarg du vill använda.
Lägg över allt i ett filter (ex. 1 – 2 kaffefilter, tät silduk eller ett flertal lager hushållspapper) och låt låt vätskan rinna av över natten ELLER pressa ur vätskan med händerna direkt.
Om du vill (behövs inte) kan du smaksätta med färska örter, kryddor, soltorkad tomat, pressad vitlök, ört- eller havssalt m.m.
Ät som du vill och NJUT!

 

Näringsinnehåll:
– Precis samma som på kvargen, dock så försvinner ju vätska så om 250g kvarg blev 100g kvargost så tar du näringsinnehållet från 250g kvarg och delar det på dina 100g kvargost. 75% protein i denna alltså!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 4 =