kyckling carbonara, pasta carbonara deff, pasta kyckling matlåda, pasta carbonara kyckling, chicken carbonara, kyckling carbonara matlåda, kyckling keso recept

Veckans Deff-matlåda: Krämig Kyckling Carbonara (inkl näringsvärden)

Kyckling Carbonara! En mer hälsosam och framförallt proteinrikare version av den annars lite fetare pasta carbonara. Krämig, lättlagad, bra näringsvärden och givetvis god!

 

Emma Cedborger fortsätter i sann anda med sina grymma matlåde-recept. Återigen bevisas det att bra mat INTE behöver vara tråkig!

kyckling carbonara, pasta carbonara deff, pasta kyckling matlåda, pasta carbonara kyckling, chicken carbonara, kyckling carbonara matlåda, kyckling keso recept

I den här veckans deff-matlåda kommer det att bjudas på en krämig kycklingrätt med spaghetti. Det är en ny proteinrik kycklingrätt i min stora samling och har blivit en riktig favorit – som många andra av de recept som jag delar med mig av under de här veckorna med veckans deff-matlåda.

Att man får mer muskler av träning är ingen nyhet för någon. Men mer muskler ökar omsättningen av protein i kroppen och eftersom att kroppen själv inte kan producera flera av de aminosyror som protein byggs av är det kontinuerliga intaget genom mat viktig för hela kroppens funktion – främst i kombination med träning. Därför bygger det här receptet på kyckling carbonara, likt de andra recepten jag delar med mig av, på ett högt proteinvärde och en bra balans mellan kolhydrater och nyttiga fetter.

Det är lätt att förblindas av den kanske något avancerade titeln på veckans deff-matlåda. Carbonara är ju en klassik italiensk restaurangrätt – men frukta inte! Denna kyckling carbonara är lättlagad och riktigt krämigt god, nästan syndigt god. Den är gjord på en bas av stekt kyckling och keso och toppad med lite parmesan. Alltså, ni hör ju?! Addera lite vitlök på det och det går ju inte att inte bli förälskad!

 

Kyckling carbonara 

8 portioner

ca 1300g kycklingfilé chicken carbonara recept, kyckling carbonara recept
1000g mini keso
100g champinjoner
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
400g ärtor
5 dl vatten
Salt
Peppar
Ev. parmesan
Spaghetti

 

Gör såhär:

kyckling carbonara, pasta carbonara deff, pasta kyckling matlåda, pasta carbonara kyckling, chicken carbonara, kyckling carbonara matlåda, kyckling keso receptSkär kycklingen i bitar och bryn dem i en stekpanna. Salta och peppra den och låt den sedan koka lite lätt i ca 30 min. Skär upp champinjonerna och löken i skivor och stek dem på svag värme. Pressa i vitlöksklyftorna i samma panna och stek lite till. Koka upp ärtorna och spaghettin enligt anvisning på förpackningen. När kycklingen kokat klart häller du över svampblandningen, keson samt ärtorna till kycklingen och rör om. Låt det puttra en stund så att keson får smälta lite. Vill man att det ska gå lite snabbare kan man mixa den innan. Klart, portionera upp och riv eventuellt över lite parmesan.

Tips!
Toppa de preppade matlådorna med färsk ruccola, det är både snyggt och gott!

 

kyckling carbonara, pasta carbonara deff, pasta kyckling matlåda, pasta carbonara kyckling, chicken carbonara, kyckling carbonara matlåda, kyckling keso recept

Näringsvärde per portion: 

23g kolhydrater
7,5g fett
55g protein
400 kcal

 

Pris per port:
Under 40kr / portion

 

 

Du har väl inte missat våra tidigare matlåde-recept?

 

Länka / tagga oss gärna om du lagat några av våra recept så vi också kan glädjas!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =