Vinn tid på att köpa matkasse!

År 2007 introducerades fenomenet matkassar och växte snabbt till att bli väldigt populärt. Att få sin mat hemlevererad till dörren med färdiga recept har sina fördelar. Nedan listar vi dessa fördelar och vart man skall vända sig till för att välja den bästa och billigaste matkassen – anpassat efter dina behov.

 

Varför köpa en matkasse?

Man sparar enormt med tid, får chansen att prova nya recept, slipper trängas bland hundratals andra kunder och långa köer samt att det faktiskt är billigare! Under åren har det dykt upp flera matkasse-tjänster och det kan vara svårt att veta vilken man skall välja.

 

Billigare med matkasse än att köpa själv matkasse

Den generella uppfattningen är att matkassar skall vara dyrare än om man köper in matvarorna på egen hand. Det har visats att skillnaden är mycket liten och i många fall blir det billigare ,frakten inräknad. Ett test genomfördes av Råd & Rön på olika matkassar där det visade sig vara billigare med att köpa matkasse istället för att åka till en butik med ordinarie priser och handla själv. Viktigt att tänka på bensinkostnaden, tiden och framförallt frustrationen som man själv måste betala för.

Det har även påvisats att de personer/familjer som köper matkassar gör färre spontanköp och köper mindre produkter i små mataffärer.

Man sparar enormt mycket tid!

Man slipper planera sina maträtter när man väljer att köpa en matkasse eftersom allt levereras till dörren med färdiga recept, som ger enormt med inspiration. Det finns även alternativ till ”snabblagade matkassar” – dessa innehåller mat som tillagas i en snabbare takt men ändå räknas som en god och varierad kost.

Nyttigare och mer varierad kost

Då det är personer som jobbar dagligen med mat som har valt och utformat matkasserna är det alltid recept på rätter som innehåller grönsaker och div. frukt. Därför kan man ha god tillit på att man får i sig en varierad och näringsrik kost, som är hemlagad!

Vilken matkasse ska man välja?

Som tidigare nämnts finns det en hel uppsjö av olika matkassar. För att ta reda på vilken matkasse som är bäst klickar du på ordet matkasse – där kan du se alla priser och vilka som passar bäst in efter ditt behov.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − fyra =