proteinrik risotto, matlåda risotto, matlåda protein risotto, risotto matlåda, proteinrik risotto recept, recept risotto matlåda, proteinrik risotto deff, deff matlåda

Veckans Deff-matlåda: Proteinrik Risotto (inkl näringsvärden)

Vi på Deffa.nu VET att matlådor förenklar tillvaron och kommer att inleda en serie med ett nytt matlåde-recept varje vecka. Dessa proteinrika matlådor kommer alltid att ha fulla näringsvärden och tom cirka-pris per portion. Vi börjar med ett lättlagat recept på proteinrik risotto!

 

Matlådor är väldigt optimalt pga flera anledningar. Du sparar tid samt pengar, men det viktigaste av allt är nog att du vet exakt hur mycket protein, kolhydrater och fett du får i dig per matlåda. Vi kommer under flera veckor att presentera ett recept på matlådor per vecka. Dessa proteinrika matlådor görs av Emma Cedborger som lagar matlådor varje söndag och har gjort så under en längre tid. Med hennes expertis och erfarenhet i köket vet vi att matlådorna hon rekommenderar håller en hög standard.

[pullquote]Det är enkelt att ta fram en pizza ur frysen, kasta i sig ett par smörgåsar eller rent av strunta i att äta.[/pullquote]

 

Fokuset på matlådorna kommer här är att de är lättlagade, proteinrika, enkla, och inte överdrivet dyra. Vi inleder denna serie med en proteinrik risotto!

 

proteinrik risotto, proteinrik matlåda, protein matlåda, enkla matlådor, deff matlådor, matlåda för deff, proteinrik matlåda risotto

Proteinrik Risotto – Snabbt, enkelt och billigt

 

Snabblagad och proteinrik risotto – När vardagen tar oss till Italien på ett kick!

Är dina dygn också ett par timmar för korta? För hur mycket har man inte som man ska hinna med att göra om dagarna?! De flesta skulle nog skriva under på att de har alldeles för mycket på agendan i förhållande till antal timmar per dygn. Det ska hämtas och skjutsas barn, man ska handla, tvätta, städa, klippa gräsmattan, rensa i förrådet, måla klart den där byrån osv. Listan går att göras lång och det är inte ovanligt att det är vad vi äter som blir den lidande punkten. Det är enkelt att ta fram en pizza ur frysen, kasta i sig ett par smörgåsar eller rent av strunta i att äta. Hamnar du också här ibland?

Det är då vi måste vara lite smarta och ”preppa” med god och näringsrik mat i förväg. Det enklaste alternativet ska vara det bästa alternativet och inget annat.

 

”Foodprepp” = matlådor proteinrik risotto, recept risotto protein, recept proteinrik risotto, recept matlåda protein, recept proteinmatlåda, foodprepp recept, foodprepp

Att förbereda med matlådor för de kommande dagarna, även kallat ”foodprep” inom fitnessvärlden, är min nyckel till att öka antal timmar per dygn. Inte ordagrant egentligen, men med god planering sparar jag lätt ihop ett par timmar i veckan. Istället för att åka och småhandla ett par gånger i veckan planerar jag kommande veckas måltider under helgen.

Jag ser också alltid till att ha ”basvaror” som fryst kyckling, nötfärs, torsk, pasta, ris osv. hemma utöver veckans matplanering ifall något oväntat dyker upp. På söndag både storhandlar jag och ”preppar” en eller två olika måltider som står redo för hela familjen i kylen under veckan.

Så, mitt tips till dig för att också spara både tid och pengar – planera dina inköp! planera mat, planera matlådor, planera matlåda, planera recept, proteinrik risottoBestäm vilken dag i veckan du ska planera, vilken dag du handlar på och vilken dag du ”preppar” din mat på. Om det här låter som ett stort steg för dig, börja smått. Börja med att planera din middag. Ha som mål att alltid förbereda x antal middagar enligt din planering. När du fått in rutinen efter ett par veckor ökar du på och tillslut har du dagens alla mål redo.

Det må låta en smula trist, men nyttig mat behöver inte alls vara tråkig. Med lite fantasi kan du laga i stort sett alla dina favoriträtter i en hälsosammare tappning.

En rätt som jag är väldigt förtjust i är en av Italiens nationalrätter, Risotto. Rätten går att variera i mängder men just den här varianten, som jag kallar proteinrik risotto, med majs och ärtor är en återkommande favorit här hemma. Den går ruskigt snabbt att tillaga, den är perfekt i matlåda och oerhört smidig som storkok. Offra BARA 30 min (det tar inte längre tid, jag lovar!) av din söndagskväll och laga mat för hela veckan!        

 

Proteinrik Risotto: Recept för matlåda

 

Ingredienser för 10 portioner 

proteinrik risotto, recept risotto protein, recept proteinrik risotto, recept matlåda protein, recept proteinmatlåda

Det behövs inte mer för en proteinrik risotto!

1200 g nötfärs (max 12% fett)
250 g ris (okokt)
2 små burkar med majs
400 g ärtor
1 msk ca Aromat
1 msk ca Grillkrydda
1 msk ca Paprikakrydda
Salt
Peppar

 

Hur du gör:
Koka upp riset enligt anvisningar på paketet. Stek färsen gyllenbrun och tillsätt kryddorna, salta och peppra efter smak. Koka upp ärtorna och häll bort skyn ur majburkarna. Blanda som sista steg ihop alla ingredienser och stek på svag värme ca 5 min.

Tips! Riset till risotton är alltid grunden till rätten, logiskt va?! Men givetvis kan du smaksätta den med allt från olika kryddor, grönsaker, svamp, kött, fisk eller skaldjur. Använd det du har hemma och tycker är gott helt enkelt.

 

Näringsvärden per portion: proteinrik risotto recept, matlåda risotto deff
392,2 kcal
18,0% – 10,5 g fett
35,5% – 20,6 g kolhydrater
46,5% – 27 g protein

 

Kostnad per portion: (Utgår får att kryddor finns hemma)

Under 14kr/portion !

 

Som vanligt kan du hitta massor av våra andra deffrecept härÖnskar du något speciellt recept inför kommande veckor? Eller vill du kanske bidra med ditt egna matlåde-recept? Lämna då gärna en kommentar nedan eller genom våran mail!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 7 =