Mineraltillskott vid deffning & viktnedgång

Vid både bulkning och deffning är det ofta ett stort fokus på protein och olika proteintillskott men inte att förglömma är alla de andra byggstenarna som din kropp behöver. Här är mineralerna oerhört viktiga…

 

Mineraltillskott vid deffning & viktnedgång

Deffning skiljer sig från klassisk viktnedgång på så vis att det är väldigt viktigt att kroppen verkligen får alla de vitaminer och mineraler som den behöver. En deff handlar ju trots allt om att bevara de muskler som du har slitit hårt för samtidigt som kroppsfettet försvinner. Med det sagt är det givetvis viktigt att kroppen får rätt näring även under klassisk viktnedgång men fokuset brukar då inte vara att bevara – eller till och med bygga – muskler, så en liten förlust av muskelmassa brukar inte störa i de fallen.

 

Behövs kosttillskott vid deffning?

Det korta svaret på denna fråga är; nej. Du behöver inte äta kosttillskott bara för att du deffar men det förutsätter att du ger din kropp ordentligt med näring i form av bra mat. Om du vet med dig att du slarvar med att äta ordentliga måltider och om du dessutom har en förkärlek till proteindrinkar så bör du allvarligt överväga att använda dig av kosttillskott. Det bör dock understrykas att kosttillskott är just tillskott och aldrig bör intas som någon slags ersättning till riktig mat. Däremot är det fullt möjligt att få fina effekter under deffen med en bra matplan som sedan toppas med bra mineraltillskott.

 

Vilka mineraltillskott ska du välja?

Vid både bulkning och deffning är det ofta ett stort fokus på protein och olika proteintillskott men inte att förglömma är alla de andra byggstenarna som din kropp behöver. Här är mineralerna oerhört viktiga och än mer så om du tränar hårt eller om du vill hålla din ämnesomsättning på topp. I träningsvärlden är det vanligtvis främst magnesium och zink som fokus ligger på. Zinktillskott finns i flera olika variationer men är vanligast i tablettform. Sidan kosttillskottguiden.nu listar några utav dessa kosttillskott. Du behöver mineraler såsom fosfor, järn, kalium, natrium, jod, kalcium, klor, svavel, koppar, selen, mangan och zink med fler. Alla mineraler är inte likställda och du behöver därmed olika mineraler i olika mängder. Till exempel behöver du endast en liten andel av mikroelement såsom järn, koppar och zink medan du behöver mer av makroelementen. Att tänka på när du tränar och deffar är att du vanligen förbrukar och svettas eller urinerar ut mer kalium, natrium och klor än de flesta andra och det kan därmed vara bra att fylla på dessa lite extra.

Det allra enklaste för dig som deffar är därmed att välja ett kosttillskott som innehåller ett stort antal mineraler av god kvalitet, om du vill använda kosttillskott överhuvudtaget. Att bara välja ut några få mineraler att ta tillskott av kan bidra till minerala obalanser i din kropp och det i sin tur kan göra att du inte orkar eller klara av att deffa som du hade tänkt dig.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =