chicken, peanut butter, peanut chicken, deffa, low carb, protein recipe, paleo, paleo recipe, zoodles, näringsberäknat, healthy,

Recept: Peanut Butter Chickenwok

Det är äntligen februari och det är nu många börjar känna att de kanske ska ge upp på sina nyårslöften ändå. If you’re waiting for a sign – here it is! För vad säger du om jag kommer med så goda recept så det känns som att du fuskar, medan du når dina mål? (Självklart är alla recept med näringsvärdem)

 

Tänk på varför du startade. Tänk på hur underbart det blir när du når ditt mål. I sommar när du står där på stranden och det känns superbra att visa upp sig, snarare än få ångest eller skämmas. Du ska såklart alltid älska din kropp, men vi alla mår bäst och vi känner oss som snyggast när vårt självförtroende är starkt. Att fullfölja sina mål är som att bygga självförtroende hårt som sten. Det är få jag mött som är så stolta över och älskar sina kroppar så pass som de som lyckats gå upp/ ner i vikt fastän det var riktigt tufft. Det finns ingen bättre tid än nu att fullfölja ditt mål. Ge inte upp!

 

Det vanligaste är att folk vid denna tid vill gå ner i vikt, deffa, definiera, cut eller hur du vill uttrycka dig. ”Tappa fett” är kanske enklaste sättet att säga det på. Ofta säger folk att de ger upp p.g.a. att maten är så tråkig. Mat ska inte behöva vara tråkig ens om den är nyttig och energisnål. Jag tänkte därför dela med mig av en serie goda deff-recept här. Allting är näringsrikt, lunch/ middag på max 500 kcal, allt näringsberäknat, enkelt fixa ihop med så få och så rena ingredienser som möjligt.

 

Självklart kommer jag även lägga upp frukost och mellanmål! Jag själv var förr en 3-timmars människa när det kom till maten, men idag lever jag enligt periodisk fasta. Frukost och mellanmål är inget jag behöver eller vill ha, men jag förstår om andra vill det och kommer därför langa mina bästa recept för det med. Och sötsaker med såklart. Verkligen såklart.

 

Du kan utesluta psylliumfröskalen om du vill, men det ger en mycket krämigare sås med betydligt större volym och mycket större samt långvarig mättnad. De är så gott som rent fibrer, vilket betyder att de sväller upp i vätska, fyller ut magen så du blir mätt och håller igång magen bra. Jag själv hade problem med uppblåst mage och 1-2g om dagen av detta pulver har hjälpt forma min minimala midja idag. De är mitt supertips till dig som vill ner i vikt. Ger krämigaste gröten, reder såser, ger all mat större volym  och smakar absolut ingenting. Kom ihåg att dricka mycket bara!

 

 

peanut butter chickenwok, chicken, peanut butter, peanut chicken, deffa, low carb, protein recipe, paleo, paleo recipe, zoodles, näringsberäknat, healthy,

Crispy & Creamy Peanut Butter ChickenWok
Lågkolhydratsrecept

 

Peanut Butter Chicken Wok (5 portioner): Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1.5 kg frysta wokgrönsaker
100g jordnötssmör, crunchy naturel (använd nötsmör på endast nöt + salt)
1 msk psylliumfröskal
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk kummin
0.5 tsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk cayenne
nypa salt
svartpeppar
1 msk citronjuice, färskpressad
1.75 dl vatten
valfritt: lite sötning (rekommenderas*)

 

Tillagning:
Ta fram en wokpanna, liten kastrull och skärbräda samt kniv.
Börja med att finhacka vitlöken och fräsa detta i kastrullen. Ha i alla kryddor utom salt och peppar (de är till senare) och torrstek detta. Ha sedan i jordnötssmöret och vattnet. Låt det koka upp och lämna sedan att puttra på låg värme tills lagom tjocknad.
Skölj och skär kycklingen i mindre bitar.
Hetta upp din panna, lägg i kycklingen och krydda med salt och peppar. Woka kycklingen tills nästan helt klar. Låt den få färg men inte vara helt klar inuti ännu. Häll över kycklingen i en skål och låt stå medan du wokar grönsakerna på precis samma sätt.
Häll till sist i kycklingen i pannan igen och låt bli varm med grönsakerna. Ha på såsen och rör samman allt.
Lägg upp i 5 matlådor och ställ sedan kallt. Ät som det är eller pimpla med hyvlad rå zucchini som på bilden. NJUT!

 

Per portion:
500 kcal
54% – 64g protein
34% – 18g fett
13% – 15g kolhydrater

 

* jag använder helst tabletterna från Hermesetas, då jag finner dem väldigt ”rena” i smaken, alltså inte ger den hemska bismaken som många andra sötningsmedel gör + är lätt att dosera. 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 4 =