Pecan & Strawberry Salad med Protein Cheese – proteinrikt & veggo!
Har ni tänkt på att många, kanske även ni, går ner i vikt under sommaren? Alltså att det är enklare och går mer utan att ni tänker på det. Kanske går ni inte ner i vikt, men håller den fastän ni rör på er mindre? Det är många faktorer här som gör detta, såklart…
En stor sådan är solen. D-vitamin är direkt kopplat till viktminskning i många studier, solen ger energi så du orkar hålla igång längre och kraftigare, hungern dämpas, vi dricker mycket mer och de mättar också, sedan all tid vi spenderar ute borta från kylskåp, frukt och bär och grönsaker är i säsong, samt värmen gör oss sugna på lättare, fräschare mat som smoothies och sallader.
Sistnämnda kan också vara att du byter smoothies mot glass och ”fräschare” mat är grillat… Men du marinerar i massa olja och har en fet potatissalad till och dricker kall öl. För att det är också kallt och taken är fräsch. Tänkte under sommaren ge tips på hur du kan byta ut dessa fällor mot bättre val! Här kommer en favorit som bjudits på många gånger här. Perfekt när det är många som inte äter fisk, fågel eller kött! Vegetarianer kan äta salladen som den är (även de som inte är det kan absolut göra det med, yummy!) och om ni är många som inte är vegetarianer och vill dryga ut så kan ni grilla kyckling till eller annat gott.
Som alltid när det kommer till lunch/ middag här på deff-recepten så är kcal per portion MAX 500kcal 🙂
JORDGUBBSSALLAD MED PEKANNÖTTER & PROTEINOST
Till 1 port:
300g kvarg
200g jordgubbar, färska
100g spenat, färsk
50g avokado
20g pekannötter
Tillagning:
Börja med att göra en fetaostliknande, matig färskost av kvargen. Du hittar receptet på kvargost HÄR!
Skölj jordgubbarna och spenaten. Skär sedan jordgubbarna i halvor eller klyftor.
Skär avokadon i bitar och blanda med jordgubbar och spenat.
Toppa med kvargosten och strö över pekannötterna. Ät och NJUT!
Per portion, utan tillbehör:
500 kcal
30% – 37g protein
44% – 24g fett
26% – 30g kolhydrater
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!