Banana bread, banana protein, protein cake, protein banana, protein cupcakes, protein muffins, proteinmuffins, protein treats, protein baking, diet recipe, protein recipe, diet treats, low calorie, low fat, vegan recipe, vegan muffins, vegan protein, vegan protein muffins, glutenfree, gluten free, gluten free protein, proteinmuffins, protein bananmuffins, protein breakfast, protein breakfast muffins, protein frukostmuffins, proteinkaka, proteinkakor, healthy baling, healthy muffins, healthy protein, deffa, deffrecept, deff, cutting recipes, diet, deffanu,

Protein Banankaka i Muffinsformat – med näringsvärden såklart!

En klient skrev till mig nyligen att hon hade slut på idéer till frukosten… Jag svarade med samma positiva anda som jag försöker leva efter att hälsosamt/ nyttigt/ ”bra” mat ska man inte behöva tröttna på! Det finns SÅ mycket man kan göra med bra råvaror! Med lite fantasi kan man t.o.m. följa kostschema och samtidigt äta lyxigt gott, oavsett diet eller kosthållning.

 

Jag skickade över några recept på hur hon kunde kombinera sitt mellanmål med frukosten för att göra galet god banankaka. För att kunna portionera upp det körde jag en ny variant på muffins. YES – proteinrika och nyttiga banankakemuffins! HUR GOTT?! Det blev så galet gott att jag skickade över receptet till alla klienter. Dock med olika portioner och tillbehör för att passa just dem såklart. Några ligger på överskott nu och där lade jag till valnötter i smeten. Detta blev ett mycket, mycket godare post workout än den där fesljumna shaken och banan som de flesta på gymmet verkar svälja ner annars, eller en mycket mer nice frukost än gröt med kvarg (eller vad man nu har till sina mål!)

Längst ner får ni 3 olika portionsuträkningar! Dessa 4 är de mina klienter fick. Du kommer se att i deras rubrik finns olika tillbehör eller kanske extra ingrediens + står hur många muffins per portion det är beräknat just här. Min favorit är nr 2. Kan hända att jag fått nytt favvorecept…

 

protein banankaka, proteinkaka, Banana bread, banana protein, protein cake, protein banana, protein cupcakes, protein muffins, proteinmuffins, protein treats, protein baking, diet recipe, protein recipe, diet treats, low calorie, low fat, vegan recipe, vegan muffins, vegan protein, vegan protein muffins, glutenfree, gluten free, gluten free protein, proteinmuffins, protein bananmuffins, protein breakfast, protein breakfast muffins, protein frukostmuffins, proteinkaka, proteinkakor, healthy baling, healthy muffins, healthy protein, deffa, deffrecept, deff, cutting recipes, diet, deffanu, protein banakaka, proteinkaka, protein banan, banan proteinkaka, Banana bread, banana protein, protein cake, protein banana, protein cupcakes, protein muffins, proteinmuffins, protein treats, protein baking, diet recipe, protein recipe, diet treats, low calorie, low fat, vegan recipe, vegan muffins, vegan protein, vegan protein muffins, glutenfree, gluten free, gluten free protein, proteinmuffins, protein bananmuffins, protein breakfast, protein breakfast muffins, protein frukostmuffins, proteinkaka, proteinkakor, healthy baling, healthy muffins, healthy protein, deffa, deffrecept, deff, cutting recipes, diet, deffanu,

 

PROTEIN BANANKAKA (I MUFFINSFORMAT)

 

Ingredienser, 6 muffins:
230g eko banan, välmogen (ca 2 st eko)
120g havregryn*
110g vaniljprotein, vassle**
200g lättkvarg (1 dl)
140g äggvitor (2 st)
70g äppelmos, osötat (2 msk)
4 tsk vaniljextrakt***
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

 

Hur du gör:
Sätt ugnen på 190 grader.
Släng ner bananerna tillsammans med proteinet i en mixer och kör till en jämn smet.
Häll sedan i resterande ingredienser och blanda allt väl.
Ta fram muffinsformarna och fördela smeten jämt i dessa (du kan också hälla allt i en klädd brödform för en stor banankaka!)
Baka i mitten av ugnen i ca 25 min. Håll koll ändå, för jag har haft dem inne allt ifrån 15-30 min beroende på protein och ugn.
Version 1: Servera som de är, varma eller kalla och NJUT!
Version 2: Fördela 50g hackade valnötter jämt i de 6 formarna efter du hällt i smeten och bakar dem, så dessa blir som en crunchy toppin, eller ha dem i mitten som en gömma. NJUT!
Version 3: Gör en frosting på 90g kasein i vaniljsmak ihop med ca 2 msk färskpressad citron och så pass mycket vatten du behöver för att få en krämig mousse. Efter muffinsen svalnat fördelar du detta ovanpå som en frosting. NJUT!

* Dinkel-, havre-, fiberhavre-, sport- eller glutenfria gryn. Jag är inne i en period där jag använder mest AXA Blandade Gryn.
** Veganskt funkar såklart lika bra!
*** Äkta vaniljextrakt! Inte det där plastiga kemiska sakerna från Ica…

 

Protein  banankaka Näringsvärden – Hela receptet :
– utan frosting
– utan nötter

1195 kcal
135g kolhydrater
146g protein
2g fett

Per muffins (1 av 6) :
– utan frosting
– utan nötter

199 kcal
23g kolhydrater
25g protein
0,5g fett

Per muffins (1 av 6) :
– utan frosting
– MED 50g valnötter fördelade jämt i formarna

302 kcal
25g kolhydrater
26g protein
10g fett

Per muffins (1 av 6) :
– MED frosting
– MED 50g valnötter fördelade jämt i formarna

359 kcal
27g kolhydrater
39g protein
10g fett

 

Som vanligt hittar du alla våra recept i våran receptdel!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 9 =