Proteinpudding med Jordnötssmörsgömma – näringsberäknat recept
Barebells och andra färdiga proteinpuddingar i all ära, de är smidiga och rätt goda… Men det finns bättre, godare och billigare. Hemgjord proteinpudding smakar med rätt protein mycket mindre kemiskt, konsistensen blir mer åt mousse än den geléaktiga färdigköpta och volymen blir rejält större per kcal + du kan enkelt få ner kolhydraterna ännu mer. Chokladmousse med jordnötssmör är en sådan fining!
Jordnötssmöret går enkelt att skippa, minska, öka eller byta ut mot ex. kakaonibs, kokos eller mandlar. Även hallon är dröm till!
Jag brukar göra min pudding på morgonen och låta den stå till eftermiddagen. Då rör jag ner lite mer vätska OM det behövs och äter kall. Funkar att äta i rumstemperatur, men den tjocknar nästan inget i rumstemperatur och värme gör den flytande (märkte jag när jag hade den i väskan och cyklade i solen..). Så förvara i kylskåpet för bästa mousse. Gör dock inget om den står i rumstemperatur i max en timme.
Det roliga med detta recept är att det är nästan för enkelt… Ni kommer förstå snart 😉
Chocolate Protein Mousse w. Peanut Butter Bottom
Till en person:
50g kasein, chokladsmak (jag använder bara Bulk Powder Micellar Casein!)
0.5 – 1 tsk psylliumfröskal (pulvriserat skal från loppfrön)
20g jordnötssmör
2-3 dl vatten
Tillagning:
Blanda kasein med psylliumfröskal. Häll i 1 dl vatten och rör snabbt samman till en gegga. Häll i en till dl och rör lika ordentligt igen. Kasein suger åt sig enormt med vätska och likaså skalen som är nästan helt endast fibrer. Ha ev. i en till dl eller låt vara såhär så länge.
Ställ kallt i någon timme (eller flera! Efter en hel natt blir konsistensen galet perfekt, eller gör på morgonen till eftermiddagen!)
Lägg över jordnötssmöret i en skål, häll över puddingen och njut!
För hela satsen:
300 kcal
66% – 50g protein
30% – 10g fett
4% – 3g kolhydrater
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!