4 x Proteinbollar packade med choklad – Näringsberäknat Recept
Helt enkelt 4 sätt att göra proteinbollar på! En utan proteinpulver, en utan gryn, min favorit och en lyxig superboll. Allihop är enkla tar bara några minuter att röra ihop, precis som med ”vanliga” chokladbollar, dock otroligt mycket bättre innehåll för kroppen och formen!
Jag erkänner att de inte smakar exakt som smöriga sockerbollar, MEN de är supergoda och nummer 3 väljer jag framför de vanliga nu. Du kommer kunna märka skillnad i smak beroende på vilket kasein du har, om du byter mot whey och om du inte har keso kan du testa med kvarg (kom bar ihåg att kvarg kan vara syrligare i smak).
När du läser detta är jag i Edinburgh och troligtvis kollar på något historiskt, försöker bli vän med någon skotte, letar febrilt efter gym och tid att gymma eller försöker leta wi-fi till att plugga, jobba och höra av mig till klienter på mobilen. 95% chans att jag har det superbra alltså!
Proteinbollar Recept
Kesobollar – utan proteinpulver!
100g keso mini (1 dl)
25g dinkel-/ havregryn (3/4 dl)
1 msk kakao
1 msk sötströ (eller motsvarande sötning!)
10g kokos, att rulla i
Mixa keson och blanda sedan samman med övriga ingredienser. Rulla sedan till bollar.
Om du vill så kan du rulla i kokos i slutet. Ställ kallt 15 min innan du hugger in!
För hela receptet:
251 kcal
30% – 18g protein
37% – 9,5g fett
33% – 62,5g kolhydrater
10 kakaonibs, att rulla i
Om du vill så kan du rulla i kokos i slutet. Ställ kallt 15 min innan du hugger in!
231 kcal
55% – 30g protein
34% – 8g fett
12% – 6,5g kolhydrater
Kaseinbollar
1 skopa kasein
15g kasein
25g dinkel-/ havregryn (3/4 dl)
50g mjölk (1/2 dl)
50g kaffe (1/2 dl)
Blanda det kalla kaffet med mjölken i en skål. Blanda samman med 1 skopa kasein och rör ner grynen.
Om det blir för tjockt kan du ha i lite vatten. Rulla till bollar och rulla dessa i 15g kasein. Ställ sedan kallt en stund. NJUT!
För hela receptet:
275 kcal
62% – 42g protein
8% – 2g fett
30% – 20,5g kolhydrater
Lyxbollar – på bilden
1 skopa kasein
30g jordnötssmör
30g dinkel-/ havregryn (1 dl)
50g mjölk (1/2 dl)
50g kaffe (1/2 dl)
12g Nicks sockerfri mörk choklad (halva chokladbaren!)
Blanda kaffet med jordnötssmöret och häll sedan i mjölken. Blanda därefter ner grynen.
Rör snabbt ner kaseinet och tillsätt ev. lite vatten om det blir för tjockt. Rulla sedan till bollar
Smält försiktigt chokladen och ringla över bollarna eller doppa dem i den. Ställ kallt att stelna.
För hela receptet:
393 kcal
37% – 35g protein
39% – 23g fett
25% – 16g kolhydrater
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!