Proteinglass! Caramel Cashew Protein Nice Cream
Sommaren är inte över! Glass är fortfarande en bra idé och proteinbars är väl aldrig en sämre idé… Hetaste barsen denna sommar har väl varit Barebells, om man ska scrolla svenska insta-flödet. Varför inte göra en glass med bars som chunks då? För senaste inom proteinglass är ju likaså just chunks!
3 ingredienser + vatten, några enstaka minuter att blanda, max en halvtimme i frys och it’s done!
Vanlig nice cream känner de flesta till idag redan. Med protein i mättar det mer och längre, samt får en krämigare eller gräsligare konsistens. Proteinet jag hade var i karamellsmak, men liknande funkar nog också lika bra. Eller kör en annan bar och helt byt smak på pulvret med! Våga testa lite 🙂
Caramel Cashew Proteinglass
(Tyngre Barebells-glass)
Till 2 pers:
250g banan (2 eko typ)
1 Caramel cashew proteinbar från Barebells
30g vassle, karamell/ toffee eller liknande smak
vatten
isbitar
Hur du gör:
Skär bananerna i bitar och frys in under natten eller iaf minst 2 timmar tills helt genomfryst.
Släng ner frysta bananbitarna i en mixer och kör till ett smul.
Häll i någon msk vatten och mixa till en massa.
Ha sedan i proteinpulvret och isbitarna. Mixa allt till mjukglasskonsistens.
Skär baren i bitar, vänd ner i smeten och ställ sedan in i frysen i ca 30 min.
Ta ut, rör runt och servera direkt. NJUT!
Näringsvärde per portion:
279 kcal
35% – 24g protein
15% – 5g fett
50% – 35g kolhydrater
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!