proteinpannkakor, pannkakor protein, protein pannkakor, proteinrika pannkakor, deff pankakor

Recept: Proteinpannkakor (med näringsvärden)

Proteinpannkakor som är tunna och krispiga, precis som ”vanliga” och smakar väldigt likt dessa också…
Är du också trött på färdiga pulvermixer till proteinpannkakor som smakar deg? Alla dessa shake n’ bake som blir geggiga saker när de stekts… Jag tröttnade på att slösa pengar på något som ändå inte lämnade mig mätt eller glad. Därför tog jag tag i saken och tog fram egna proteinpannkakor som blev godkända även av barnen som agerade smakpanel. DÅ är det bra!

Pannkakor.

Ett ord som väcker många känslor. Mormor/ farmor som brukade steka pannkakor när man kom på besök. Sommaren med sina pannkakstårtor. Pappakvällarna när mamma var borta och man fick lära sig flippa pannkakorna sådär häftigt (och sedan skrapa ner allt från taket innan hon kom hem). Det är få som inte gillar pannkakor! Dock är vi många som tröttnat på smaklösa stekta degklumpar till proteinannkakor à la shake n’ bake från pulver…

Pappa lärde mig inte bara förstöra tak. Han lärde mig också att allt har en lösning. Vill du så kan du. Det är så jag tänker när jag tar fram recept. Jag vill både ha det hälsosamt och bra för kroppen + att det smakar riktigt gott, sådär så du vill ha det hellre än det onyttiga bara därför. Det går inte alltid på de första försöken, men tillslut sitter det och då kan man njuta ordentligt.

Dessa proteinpannkakor är gjorda på mer äggvita än äggula som ni ser och därför rekommenderar jag er att köpa äggvita på tetra istället för att slänga en massa äggulor. Ni kan annars spara äggulorna till annat. Varför mer äggvita är för att äggulan innehåller knappt 8 gånger så mycket kcal per 100g + äggvita är så gott som rent protein. Grym deffmat! Speciellt när man kan göra såå så mycket gott med dem (ex. low calorie, zero carb, zero fat, high protein-maränger eller pannkakor).

100g äggvita: 
41 kcal
10g protein
0g kolhydrater
0g fett

deffa, näringsberäknat, protein, pannkakor, proteinpannkakor, protein pancakes, pancakes, whey, egg white, kvarg, deffa, näringsberäknat, protein, pannkakor, proteinpannkakor, protein pancakes, pancakes, whey, egg white, kvarg, deffa, näringsberäknat, protein, pannkakor, proteinpannkakor, protein pancakes, pancakes, whey, egg white, kvarg,

SWEDISH KINDA ’CAKES
protein crepes


2 port:

1 st medium ägg
2 dl – 200g äggvita
2,5 dl – 250g kesella lätt
1 dl – 100g mjölk
3 dl – 90g havregryn
40g proteinpulver, vanilj (vassleprotein)
valfritt: rent vaniljpulver, kanel, kardemumma

 

Tillagning:
Knäck äggen i en bunke och blanda ihop med resten. Krydda ev. med något gott och ha ev. i lite vatten om det blir för tjockt.
Stek på medelvärme på båda sidor till fina pannkakor. Ca 1/2 dl smet till en pannkaka är lagom!

 

Per portion:
430 kcal
30% – 31g kolhydrater
52% – 54g protein
17% – 16g fett

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 12 =