tacogratang, roteinrik tacogratäng, tacogratäng recept, tacogratang recept, matlåda tacos, tacomatlåda, recept protein taco, protein taco, deffa mat

Veckans Deff-matlåda: Proteinrik tacogratäng (inkl näringsvärden)

Våran deff-matlådeserie fortsätter och denna veckas matlåda bevisar att din mat absolut inte behöver vara tråkig och rent ut sagt äcklig. En proteinrik tacogratäng står på menyn och fredagsmys blir till vardagsmatlådemys!

 

Vi får ständigt in mail om hur tråkiga folks matlådor är och att de söker tips på hur de kan ”spice:a” upp tillvaron med att åtminstone äta gott och hälsosamt. Våran matlåde-expert Emma Cedborger fortsätter leverera grymma exempel på att ALLT är möjligt kostmässigt, även fast jobb och familjeliv tar upp en stor del av vardagen.

 

Proteinrik Tacogratäng 

Taco har blivit populärt i många svenska hem och ordet ”fredagstaco” har blivit ett vanligt förekommande begrepp. Jag menar, det är ju riktigt gott och är definitivt en favorit hos hela familjen här hemma. Därmed också en vanligt förekommande rätt helg som vardag.

tacogratang, roteinrik tacogratäng, tacogratäng recept, tacogratang recept, matlåda tacos, tacomatlåda, recept protein taco, protein taco

Proteinrik tacogratäng – helt magiskt recept som matlåda!

 

Jag har väldigt svårt att tro att jag skulle kunna tröttna på tacos, men jag måste erkänna att variation aldrig är en nackdel. Vi gör ofta storkok, även så av taco. Jag tror, och vill minnas, att det här receptet uppkom efter ett storkok som dag 2 saknade någon av de viktigare ingredienserna (en taco är inte en riktig taco om något saknas). Numera är det näst intill standard att tillaga den här tacogratängen på tacoresterna. Det innebär ju att man får äta taco flera dagar i rad. Win!

Den här proteinrika tacogratängen ger dig en smak av fredag även på en måndag.

 

Proteinrik Tacogratäng

6 portioner tacogratang recept, tacogratäng protein, tacogratäng matlåda, deffmat

Ingredienser:

800 g nötfärs (max 12% fett)
2 frp tacokrydda (helst helt sockerfri)
400 g passerade tomater (valfritt)
1 stor frp mini keso
100 g mager riven ost
2 ägg
150 g okokt ris
En näve tacochips/ nachochips (ca 30 g)

 

Proteinrik tacogratäng – Hur du gör:

Ställ ugnen på ca 225 grader. tacogratäng, kottfars deffa, deffa tacos, matlada tacogratang, deff recept
Koka riset något kortare tid än anvisningarna på förpackningen. Stek upp färsen och tillsätt tacokryddan. Blanda där efter ner de passerade tomaterna om du väljer att ha dem med.

Blanda ihop keson, äggen och hälften av osten (50 g). Plocka fram en ugnssäker form och varva färsen med kesosmeten och riset i olika lager tills allt är slut. Jag brukar börja med en klick av kesosmeten i botten och avsluta med färs på toppen.

tacogratang recept, tacogratäng protein, tacogratäng matlåda, deffmatInnan jag ställer in gratängen i ugnen toppar jag den med osten som är kvar. Grädda i mitten av ugnen ca 10-20 min beroende på om ingredienserna fortfarande var varma när du ställde in den eller om den svalnat. Släng på smulade tacochips eller stoppa ner hela chips i gratängen innan servering.

Serveras med fördel tillsammans med en färsk sallad.

Tips! Om du blir beroende av det här receptet och vill skapa variation kan du med fördel använda dig av olika grönsaker, exempelvis majs i färsen eller skivad tomat som topping under osten.

 

Näringsvärde per port:

tacogratäng, kottfars deffa, deffa tacos, matlada tacogratang, deff recept

Tacogratäng matlåda = kärlek

480 kcal
48% – 48g protein
17% – 17g fett
35% – 35g kolhydrater

 

Pris per port:
Under 35 kr per portion

 

 

 

Spana definitivt in våra tidigare matlådor:

Pulled Chicken

Proteinrik risotto

Övriga recept hittar du i våran deff-recepts del

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 10 =