pulled chicken, pulled chicken matlåda, pulled kyckling recept, pulled chicken recept, pulled kyckling recept, pulled chicken matlåda recept

Veckans Deff-matlåda: Pulled Chicken (inkl näringsvärden)

I denna veckas Deff-matlåda har vi en perfekt kandidat som bevisar att ”NEJ det är inte svårt!”-att planera och äta hälsosamt – Pulled Chicken. Superenkelt, lagar i princip sig själv och riktigt gott!

Liksom förra veckan står förtroendet stadigt för Emma Cedborger som är en matlådeguru när det gäller att kombinera mängd protein/kolhydrater/fett med effektivitet och tid i köket!

 

Pulled Chicken – Långkok som lagar sig själv

Om det är något jag uppskattar så är det mat som lagar sig själv! Det krävs ingen större ansträngning för att få till veckans deff-matlåda med Pulled Chicken.

Det enda som krävs från din sida är att

  • rensa kycklingen, pulled chicken matlåda
  • göra några snitt i lök,
  • skala några vitlöksklyftor,
  • starta ugnen och
  • koka upp ris.

 

Jag skulle gissa att vi pratar om 10, max 15 minuters aktivt arbete för att få till en grym matlåda för den kommande veckan!

Pulled Pork kom som ett skott för ett par år sen och segrade i många hem. Den här varianten med kyckling känns mer ”fitness”. Bilden av ”fitnessmänniskor” är ju att de lever på torsk, men unnar sig kyckling ibland – är det inte så?

Precis som de flesta av mina recept så har jag provat dem i en mängd olika upplagor men väljer att dela med mig av de recept som är återkommande för mig av olika anledningar, oftast för att de är godast helt klart. Den här varianten av Pulled Chicken bjuder på en söt smak med lite sting. Det krävs som sagt minimala förberedelser och den sköter sig själv i ugnen. Ju längre den får stå och gotta sig i värmen, ju bättre smakar den och det är väl värt sin väntan!

 

Pulled Chicken 4 portioner pulled chicken ingredienser, pulled chicken tillagning, pulled chicken hur, matlåda deff

Du behöver:

200 g ris
1000 g kycklingfile
2 tsk Sambal olek
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater (jag använde med basilika)
50 g tomatpure
2 dl vatten
Salt

 

Pulled Chicken Recept: Tillagning

Starta ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfileerna fina och lägg dem i en ugnssäker gryta med lock. Dela löken i större bitar, pressa vitlöken och häll det över kycklingen. Blanda Sambal oelek, passerade tomater, vatten och salt i en bunke som du sedan häller ner i grytan över kycklingen, löken och vitlöken. Nu kommer den långa väntan, ställ in grytan med allt innehåll i ugnen i 2-3 timmar. Ju längre det får stå, desto godare blir det men det viktiga är att det går att dra isär kycklingen (därav namnet – Pulled Chicken”. Koka upp och servera med ris och en god sallad.

 

Näringsvärde per portion: pulled chicken deff

492 kcal
54% – 58 g protein
39% – 42 g kolhydrater
7% – 8 g fett

 

Pris per port: (Räknar med att kryddor, sambal oelek samt tomatpure finns hemma)
Under 25kr per port

 

Liksom alltid så hittar du våra andra matlådor, kostscheman och övriga recept i våran recept-del. Ett hett tips är att införskaffa en matvåg om du redan inte har det, enklast genom att välja någon av de matvågar vi rekommenderar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 15 =