RECEPT: Taco Chick’ n Chick’ – med näringsvärden!
Taco chicken! Let’s talk food prep! Det är något otroligt underskattat knep att lyckas med sina mål. Oavsett hur mycket folk klagar på detta ”food preppande” så är det ändå så att anledning till att vi fortsätter med att göra det och till att så gott som alla atleter svär vid det är att det är som att bygga grunden för framgång. Här kommer recept och guide till ditt nästa eller kanske första prep!
SPICY TACO STYLE CHICK’ & CHICK’
food prep perfection
4 port:
1100g kycklingfiléer
400g kikärtor
400g småtomater
120g gullök
12g kokosolja (knappt 1 msk)
tacokryddor (egen mix eller den sockerfria mixen, ex. Spicemaster)
Tillagning:
Börja med att skölja och skära kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda dessa i en bunke med kryddorna.
Hetta upp kokosoljan i en teflonpanna. Fräs grovhackad gullök tills gyllene färg.
Släng sedan ner kycklingen och låt färg innan du har i en skvätt vatten och sänker värmen, för ett saftigare kött.
Ha sedan i kikärtorna. Låt dessa steka med en kort stund för att ta smak av kryddorna.
Till sist har du i tomaterna. Låt puttra en stund innan du smakar av allting.
Tips! Supergott att servera likt wraps i salladsblad som ”skal”. Vira in kycklingen i salladsblad som vanliga wraps och ät med händerna för en lite roligare matupplevelse!
Mer deff-recept hittar ni som vanligt här.
Per portion:
497 kcal
54% – 67g protein
20% – 25g kolhydrater
25% – 14g fett
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!